Pagina's

vrijdag 20 maart 2015

kleurtasje! of knutsel/teken/hobbytasje :)

Tijdens een kraamvisite zag ik zo'n een leuk cadeautje liggen. Een knutsel/teken/hobby tasje :)
Ik wilde het perse ook maken, maar zoekend op internet kon ik geen patroon of tutorial vinden. Ik heb gezocht op tekentas, hobbytas, tekenhoes, potlodenzak, potlodentas etc. maar ik moest dus echt zelf aan de slag. Een hele puzzel van de foto die ik maakte van het origineel, maar wel een leuke. Daarom hier een kleine tutorial, mocht je ook zo iets willen maken :)
 

nodig:

* 2x 35 bij 50 in stevige stof voor de buiten en binnenkant25
* 1 x 5 bij 25 cm. (voor de bovenkant rits)
* 1 x 32 bij 25 cm. (voor de onderkant rits)
* 1 x 25 bij 30 cm. ( voor de potlodenzak, stof moet dubbel zodat je een lapje van 15 bij 25 cm. krijgt )
* 1 x 42 bij 35cm. (stof dubbel voor de stiften)
* 1x 28 bij 35 cm. (stof moet dubbel voor de stiften)
* 2 x 10 bij 4 cm. (voor om de rits)
* 1 rits van 20 cm.
* 2 x 25 cm. tassenband

Dit is inclusief naad, dus de tas wordt ongeveer 23 bij 33 cm. = ongeveer A4 formaat ( en dan past zo'n beetje elke normaal teken of kleurboek erin en ook gewone A4 blaadjes).
Ik begon met de stukjes stof van  dubbel te vouwen en nogmaals dubbel te vouwen, en deze om de ritsuiteinden  te naaien. (afgekeken uit het boek zo geknipt van het zwemtasje met buitenzak :) )
vervolgens het kleine stukje stof aan de bovenkant aan de rits vastnaaien en...
het grote stuk aan de onderkant van de rits.
het stuk stof van de potlodenzak dubbelvouwen en om de 2 cm. een stiknaadje maken. Begin en eindig met een strook van 3 cm, hier gaat n.l. nog een naad van 1 cm. van af.
nu puzzel je dit gedeelte op de binnenste stof, want je moet het even passen met de potloden erin, dit trekt nl erg aan de stof, waardoor je een beetje creatief moet spelden en vaststikken :)
 Nu hetzelfde met de andere kant, met stroken van 2,5 cm. (de stiften zijn dikker).

 zie hier met de afstandmeter, zo handig!

De rest spreekt natuurlijk voor zich. Erop spelden, eventueel nog even vaststikken. Dan de bovenkant er met de goede kant hier bovenop leggen, rondom naaien, maar laat een kleine ruimte open waardoor je het geheel kunt naaien. Dit gat met de hand dichten en stiften en potloden erin, een extra mooi kleurboek erin en klaar is de kleurtas, ideaal om mee te nemen op vakantie of een dagje uit!

1 opmerking: